Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.
De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
5 misvattingen over houten buitendeuren
Er bestaan nogal wat vooroordelen over houten buitendeuren. Veelgehoorde opmerkingen zijn dat ze veel onderhoud zouden vergen of snel krom zouden trekken. Ze zijn ouderwets, niet veilig en slecht voor het milieu. Wij vinden het enorm jammer als mensen op basis van deze misvattingen niet kiezen voor houten buitendeuren. Juist omdat onze deuren honderd procent aansluiten bij de eisen van nu en vele voordelen kennen. Daarom ontkrachten we voor jou de vijf meest gehoorde denkfouten die mensen maken over houten deuren.
1. Houten buitendeuren vergen veel onderhoud
Laten we gelijk maar beginnen met de meest gehoorde misvatting: houten deuren zijn niet onderhoudsvriendelijk. Vroeger was dat inderdaad het geval. Om je deuren mooi en goed te houden, moest je met grote regelmaat een langdurige schuur- en laksessie inplannen. Veel mensen lieten dat na, waardoor de kwaliteit van de deur snel achteruit ging. Maar zoals alles zich ontwikkelt, heeft ook de ontwikkeling van de houten deur niet stilgestaan. Onze houten buitendeuren worden met kwalitatief hoogstaande verfproducten afgelakt, waardoor het onderhoud van een houten buitendeur beduidend eenvoudiger is geworden. Pak eventuele kleine beschadigingen gelijk aan, zeker wanneer deze door de verflaag heen komen. Wanneer je je deur regelmatig schoonmaakt, controleert en je de onderhoudsvoorschriften goed volgt, heb je langer plezier van je deur.
2. Houten deuren trekken krom
Hout is een natuurlijk materiaal, dat onder invloed van het weer behoorlijk kan veranderen. In het verleden kwam het daardoor nogal eens voor dat een houten buitendeur snel krom trok. Daardoor kan de deur gaan klemmen of hij laat tocht door, wat natuurlijk leidt tot hogere stookkosten. Geen houten buitendeuren dan maar? Nee hoor, je kunt met een gerust hart de keuze maken voor onze deuren. Dankzij de nodige techniek zorgen wij voor een uitstekende stabiliteit van onze houten buitendeuren. Om kromtrekken van massieve buitendeuren te voorkomen, kiezen wij voor Merbau deuren. Deze harde houtsoort is slijtvast en minder gevoelig voor krimp- en zwelgedrag. Onze vlakke, samengestelde deuren zijn voorzien van een aluminium dampschild en een unieke stabilisatieverstijving van het frame. Deze stabiliteitsvoorzieningen geven een uitstekende bescherming tegen het kromtrekken van een deur. Daarnaast zijn al onze deuren afgewerkt met een superieure coating, die in alle RAL-kleuren te verkrijgen is. Een goed geschilderde deur houdt vocht letterlijk buiten de deur. Als laatste worden al onze deuren geleverd met een driepuntsslot. Dit slot zorgt, naast een hoge inbraakveiligheid, voor een extra stabiele deur, die geen kans meer krijgt om krom te trekken.
3. Een houten buitendeur ziet er ouderwets uit
Veel mensen houden van hout, maar je kunt het niet echt modern noemen natuurlijk. Wanneer je een nieuw huis hebt, waar een strakke voordeur het beste past, kun je dus beter niet voor een houten voordeur kiezen. Mis! Hout is een veelzijdig materiaal, dat is heel goed laat bewerken. Natuurlijk kun je kiezen voor een rustieke deur, maar een strakke houten voordeur behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Je kunt kiezen voor veel verschillende designgroeven, die jouw deur een unieke, moderne uitstraling kunnen geven. Wil je een deur die meer licht brengt in jouw hedendaagse woning? Kies dan bijvoorbeeld voor een voordeur met glas, die ook te krijgen zijn in eigentijdse ontwerpen. En natuurlijk kun je je buitendeuren krijgen in elke kleur die je maar kunt bedenken. Doordat wij onze deuren in alle RAL-kleuren kunnen leveren, kun je kiezen voor kleuren die helemaal van nu zijn. Een houten buitendeur kan dus heel traditioneel zijn, maar voldoet ook aan alle eisen van nu.
4. Houten deuren zijn niet veilig
Niet echt veilig hoor, zo’n houten deur! Een inbreker hoeft maar een zaag of een frees te pakken en hij staat zo in je kasten te graaien. We begrijpen dat dit een afschrikwekkend beeld is, maar het omgekeerde is eerder waar: inbrekers laten houten deuren vaak links liggen. Houten deuren zijn namelijk erg stevig, zeker als het gaat om een stijve, dikke deur. Onze deuren hebben een standaard dikte van 54 millimeter, een dikte die niet gemakkelijk te doorbreken is. Daarnaast leveren wij al onze deuren met een meerpuntsluiting, waardoor jouw deur op drie verschillende plekken wordt vergrendeld. Verder is beslag met kerntrekbeveiliging belangrijk. Door het plaatsen van een harde, metalen bescherming rond het cilinderslot, wordt het kerntrekken, een van de meest bekende inbraakmethodes, onmogelijk gemaakt. Als laatste leveren wij inbraakveilige scharnieren voor deuren die naar buiten draaien. Een dikke, houten voordeur, in combinatie met een meerpuntssluiting, kerntrekbeveiliging en eventueel inbraakveilige scharnieren, is dus uiterst onaantrekkelijk voor inbrekers.
5. Houten deuren zijn niet milieuvriendelijk
Bossen zijn onmisbaar voor mens en dier. Daarom lijkt het misschien onlogisch juist hout te gebruiken voor een deur. Toch is hout een van de meest voordelige producten wanneer het gaat om natuurbehoud. Hout kan gemakkelijk worden hergebruikt en het is biologisch afbreekbaar. Wanneer een bos duurzaam beheerd wordt, is het een onuitputtelijke bron van materiaal. Het gebruik van hout vermindert ook het gebruik van materialen als beton of kunststof, die een grote uitstoot van broeikasgassen opleveren. Het gebruik van hout dat verkregen is door verantwoorde bosbouw, leidt dus tot minder CO2-uitstoot. Daarom kiezen wij voor onze hardhouten voordeuren altijd voor hout dat gewonnen is uit bossen met een FSC®-certificatie. Een FSC®-bos mag niet zomaar voor iets anders gebruikt worden, zoals landbouw of veeteelt, waardoor ontbossing geen kans krijgt. Door te kiezen voor Merbau hout, kiezen we voor een houtsoort die in principe een leven lang mee gaat.
Houten buitendeuren zijn helemaal van nu
Zo zie je maar: de ontwikkeling van houten buitendeuren heeft niet stilgestaan. Je hoeft anno nu echt niet bang te zijn dat je deuren krom trekken, niet bestand zijn tegen inbrekers of slecht zijn voor het milieu. En houten deuren zijn zeker niet ouderwets, zoals je kunt zien wanneer je naar ons uitgebreide assortiment kijkt. Wil jij nou ook graag je oude deuren vervangen door nieuwe, houten buitendeuren? Plaats je bestelling of neem contact met ons op.
Gerelateerde Berichten
Vlakke, geïsoleerde achterdeuren
Vlakke, geïsoleerde achterdeuren dragen bij aan een lagere energierekening, zonder op comfort in te leveren. Gemaakt van high-end materialen en een minimale dikte van 54 millimeter.
Waarom kiezen voor een houten buitendeur?
Als je op zoek bent naar een nieuwe buitendeur, dan vraag je je al snel af welke deur het beste bij jouw huis past. Lees hier waarom een houten buitendeur voor vrijwel iedereen de ideale oplossing kan zijn.
Een klemmende buitendeur in de winter
In de zomer gaat je houten voordeur makkelijk en zonder wrijving open, en in de winter klemt hij. Wat kun je hieraan doen? Lees meer over de oorzaken en de oplossing voor een klemmende buitendeur.
Een buitendeur schilderen: zo doe je dat
Een buitendeur moet met regelmatig onderhoud om de zoveel jaar geschilderd worden. Hoeveel jaar dat precies is, hangt af van diverse factoren. Hoe schilder je precies een buitendeur? Lees het hier!