Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.
De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Hoe maak ik mijn voordeur tochtvrij?
Je voordeur tochtvrij maken is belangrijker dan je misschien denkt. Tocht is ongewenste en niet te regelen luchtstroom/ventilatie (of luchtlekkage). Dit zorgt voor een onaangenaam binnenklimaat en een hoge energierekening. Met tocht in huis is het dus moeilijker om je huis warm te houden. Met de huidige energieprijzen en klimaatdoelstellingen is dit niet alleen een onaangenaam probleem, maar ook een kostenprobleem. Het maakt dan ook niet uit hoe goed de isolatiewaarde van je voordeur is als het kozijn niet tochtvrij is. Als je voordeur niet tochtvrij is, dan kun je hier dus het beste zo snel mogelijk iets aan doen.
Waar is je voordeur tochtdoorlatend?
Wil je het tochtprobleem bij je voordeur verhelpen, dan moet je eerst weten waar de tocht precies vandaan komt. Over het algemeen kan men stellen dat er bij een voordeur drie mogelijke doorlaatmogelijkheden voor tocht zijn, namelijk:
– Rondom de voordeur
– De brievenbusopening
– Onderaan de voordeur
Rondom de voordeur helpt een nieuwe ‘(kader)dichting’ in het kozijn. En ook voor de brievenbusopening bestaan er speciale tochtafsluiters met klep.
Heb je een kozijn zonder aanslag aan de onderzijde, dan kan er geen rondgaande kaderdichting gemaakt worden en zal volledig uitsluiten van tocht niet te garanderen zijn. Wel kan er aan de onderzijde een opbouwtochtprofiel op de deur geplaatst worden, of nog beter: een ingebouwde automatische valdorpel. Deze sluit de onderzijde over de volledige breedte van de deur af op de drempel van het kozijn zodra de deur sluit. Alleen langs de kopkanten van de deur kan er dan nog lucht ongewenst binnendringen, maar het tochtprobleem zal daarmee vrijwel geheel verholpen zijn.
Zorg voor optimale isolatie door je voordeur te vervangen
Wil je je voordeur tochtvrij maken, dan is het de moeite waard om te onderzoeken of je niet met een oude voordeur te maken hebt. Kaderdichtingen werden vroeger niet altijd gemonteerd en waren sowieso van mindere kwaliteit. Bovendien gaat een (kader)dichting ook maar een beperkte tijd mee, zodat het door slijtage niet meer effectief is. Door je oude voordeur door een nieuwe voordeur (waarbij de kaderdichting al in de deur zit en niet in het kozijn) te vervangen, los je meteen alle tochtgerelateerde problemen duurzaam op. Doordat wij al onze voordeuren inclusief montage leveren, ben je verzekerd van een uitstekende isolatie en dus van een tochtvrije deur.
Een goede voordeur is meer dan alleen maar tochtvrij
Door je oude voordeur door een nieuwe voordeur te vervangen, bereik je sowieso altijd meer energiebesparing dan door alleen je oude voordeur tochtvrij te maken. Terwijl oude voordeuren vaak nog een deurdikte van 38 mm hebben, is de standaard deurdikte voor nieuwe voordeuren 54 mm. Vooral bij een houten voordeur betekent meer dikte vooral ook meer isolatiemateriaal, wat zich dan weer in een lagere energiefactuur vertaalt. Wij komen de nieuwe voordeur ook altijd eerst gratis digitaal inmeten. Dit zorgt voor een perfecte aansluiting met het kozijn. Door deze manier van werken past zo’n nieuwe, moderne voordeur ook in ieder kozijn.
Andere buitendeuren tochtvrij maken
Tocht kan natuurlijk niet alleen maar bij de voordeur ontstaan. En als je voordeur door ouderdom of slijtage niet meer tochtvrij is, dan is de kans groot dat ook je andere buitendeuren niet meer goed isoleren. Meestal worden namelijk alle buitendeuren tegelijkertijd en door dezelfde fabrikant geleverd. Een (kader)dichting en de juiste deurdikte zijn uiteraard voor andere buitendeuren zoals terrasdeuren, achterdeuren of garagedeuren even belangrijk als voor je voordeur. Alleen als alle buitendeuren van je huis goed isoleren en tochtvrij zijn, kun je je energiefactuur duurzaam verminderen.
Gerelateerde Berichten
Verhoog je woningwaarde met een houten buitendeur
Je huis kan in waarde stijgen wanneer je je oude buitendeuren vervangt voor nieuwe, houten buitendeuren. Lees in dit artikel over waarom nieuwe buitendeuren je woning aantrekkelijk maken voor potentiële kopers.
Lucht- en waterdichtheid van onze deuren
N.a.v. de stormen van februari, vertellen we in dit artikel meer over de lucht- en waterdichtheid van onze houten deuren. Onze deuren voldoen aan de hoogste prestatieklasse, dus je zit veilig en droog binnen.
Merbau deuren
Zoek je een stabiele, robuuste, massief houten deur die levenslang meegaat? Merbau is een zware, harde en slijtvaste houtsoort dat bestendig is tegen houtrot. Lees meer over onze Merbau deuren en kies voor een deur uit Merbau hout.
Vlakke, geïsoleerde achterdeuren
Vlakke, geïsoleerde achterdeuren dragen bij aan een lagere energierekening, zonder op comfort in te leveren. Gemaakt van high-end materialen en een minimale dikte van 54 millimeter.