Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.
De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Huis verduurzamen? Vergeet de buitendeuren niet!
Als je je huis wilt verduurzamen of zelfs energieneutraal wilt maken, dan pak je uiteraard het beste meteen de hele woning aan. Maar hier hebben vele mensen niet altijd het budget of de tijd voor. Gelukkig kun je een woning ook in kleine stappen energie-efficiënter maken. Dit proces begint vaak met de ramen en de deuren van je woning.
Kies een minimale dikte van 54 mm voor je buitendeuren
In nieuwbouw is een dikte van 54 mm al meer dan 20 jaar standaard. Tegenwoordig zijn er zelfs al energieneutrale woningen met buitendeuren van 67 tot 80 mm dikte. Dit zijn wel uitzonderingen. Van alle bestaande woningen in Nederland is er namelijk maar één op de vier voldoende geïsoleerd. Vele van deze slecht geïsoleerde woningen hebben nog de inmiddels technisch achterhaalde en slecht isolerende deuren met een dikte van 38 mm. Erger nog, veel mensen die een oude deur van 38 mm vervangen, vervangen deze door een nieuwe deur van opnieuw 38 mm. De energie-efficiëntie van de woning stijgt hierdoor niet.
Een goed isolerende buitendeur laat de isolatiewaarde fors stijgen
Uiteraard zijn deuren van een dikte van 54 mm duurder dan de slechter isolerende deuren van 38 mm. Maar het prijsverschil is met minder dan 10% vrij klein en weegt niet op tegen de besparingen die je met zo’n nieuwe en beter isolerende deur op je energiefactuur ziet. De meerprijs is dus snel terug verdiend, je huis voelt prettig en comfortabel aan, de isolatiewaarde (ofwel U-waarde) van jouw huis is hoger en je helpt mee ons land op de lange termijn energieneutraal te maken.
Je deur naar een milieuvriendelijkere en betere wereld
Verduurzaming is al lang een maatschappelijke en ook economische trend. Bovendien wordt de bouwregelgeving steeds verder aangescherpt om de overheidsdoelstelling om de CO2-uitstoot tegen 2030 met 49% te doen dalen tegenover 1990. Door het betere isoleren van bestaande gebouwen en woningen kan de energievraag sterk verminderd worden. Het plaatsen van beter isolerende buitendeuren met de juiste dichtingen hoort daarbij en helpt om de ambitieuze en uiteindelijke doelstelling om in 2050 van Nederland een nagenoeg klimaatneutraal land te maken, te bereiken.
Ook deuren worden tegenwoordig gekeurd op energie-efficiëntie
Voor energieadviseurs en de consumenten is het sinds kort een stuk gemakkelijker om te kunnen uitmaken hoe isolerend of juist niet een buitendeur is, en daarmee ook de woningindex te berekenen. Sinds april 2021 bepaalt namelijk het GND-zekerheidslabel de isolatieprestatie van een deur. Door middel van een QR-code aan de scharnierzijde van de deur kun je onmiddellijk de isolatieklasse van een deur zien. Deze classificatie gaat van 0 (onvoldoende geïsoleerd) naar 4 (extra goed geïsoleerd). De tussencategorieën zijn 1 (enigszins geïsoleerd), 2 (goed geïsoleerd) en 3 (zeer goed geïsoleerd).
Naast de isolatieklasse geeft het GND-label ook aan hoe geluid-, brand-, rook- en inbraakwerend een deur is. Dit label is aan de scharnierzijde van alle deuren te vinden, die door een bij de GND aangesloten deurenfabrikant geproduceerd werden.
(bron: GND.nl)
Gerelateerde Berichten
5 misvattingen over houten buitendeuren
Er bestaan veel misvattingen over houten buitendeuren. Ze zouden veel onderhoud vergen en snel krom trekken. Ook zouden houten buitendeuren niet veilig zijn, het milieu belasten en ouderwets zijn. Dit artikel ontkracht deze vijf mythes.
De U-waardes van kozijnen en deuren
Met de U-waarde wordt aangegeven hoeveel warmteverlies er plaatsvindt bij een bepaalde constructie. Vraag voor het vervangen van je oude deur door een beter isolerende deur subsidie aan.
Verbouwen? Laat gelijk je buitendeuren vervangen
Buitendeuren vervangen kan perfect tijdens een toch al geplande verbouwing. Je zit immers al in de rommel en je kunt in één keer je huis helemaal in jouw stijl afmaken. Ook heb je de zekerheid hebt dat jouw buitendeuren goed isoleren.
Merbau deuren
Zoek je een stabiele, robuuste, massief houten deur die levenslang meegaat? Merbau is een zware, harde en slijtvaste houtsoort dat bestendig is tegen houtrot. Lees meer over onze Merbau deuren en kies voor een deur uit Merbau hout.