Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.
De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Hoe kies ik de juiste achterdeur?
Ben je toe aan een nieuwe achterdeur of is het tijd om over de keuze van buitendeuren voor je nieuwbouwhuis na te denken? De keuze van de juiste achterdeur mag daarbij zeker niet minder wegen dan de keuze van je voordeur. Je achterdeur is namelijk ook gewoon een buitendeur, die de hiervoor nodige prestaties in isolatie en inbraakwerendheid moet bieden.
Keuze van het type deur
Materiaal
Achterdeuren bestaan er in meerdere materialen en uitvoeringen. Hout is voor buitendeuren, dus ook achterdeuren, een uiterst geschikt materiaal. Dit komt omdat hout van nature al erg goede isolatie-eigenschappen heeft, zowel voor warmte als geluid.
Dikte
In de moderne bouw is een deurdikte van 54 mm tegenwoordig standaard. Ook voor je achterdeur raden wij je aan om hier niets van af te doen. Nogmaals, een achterdeur moet als buitendeur gezien worden en kan dus meehelpen je energiefactuur laag te houden en je huis tegen inbrekers te beschermen.
Glasvak
Vooral voor achterdeuren wordt er vaak voor een deur met glasvak gekozen. Hierdoor behoud je namelijk een mooi zicht op je achtertuin of terras en heb je binnen minder kunstlicht nodig, wat weer goed is voor je energiefactuur. Kies voor het extra sterke HR++ isolatieglas om zeker te weten dat de goede deurprestaties van een houten achterdeur niet verloren gaan. Wil je daglicht, maar geen pottenkijkers? Dan kun je voor matglas kiezen.
Waar koop je de juiste achterdeur?
Het antwoord hierop is gemakkelijk: rechtstreeks bij de deurfabrikant! Je weet dan altijd zeker dat je jouw nieuwe achterdeur voor de best mogelijke prijs koopt. Dit komt omdat er verder geen tussenpersonen zijn. Zorg wel dat je deurfabrikant bij GND Garantiedeuren is aangesloten. Zo hebben alle deuren van Deurdirect het GND-keurmerk, waaraan onze klanten meteen kunnen zien dat onze deuren voldoen aan de eisen rond deurprestaties, veiligheid en de kwaliteit van houten buitendeuren. Bovendien geniet je bij een deur met het GND-keurmerk van een jarenlange garantie op het deurblad.
Ook is het bij het kopen van een nieuwe achterdeur belangrijk om te weten wat er allemaal is inbegrepen en wat niet. Want dit kan een goedkope deur plots toch heel duur maken. Denk aan het inmeten. Gebeurt dit door de leverancier of niet en is het gratis of niet? Ook bij de levering zijn er verschillen. Soms moet je hiervoor bijbetalen en bij anderen dan weer niet.
Conclusie: zo kies je de juiste achterdeur
Bij het kiezen en kopen van een nieuwe achterdeur let je eigenlijk op dezelfde dingen als bij het kiezen van een nieuwe voordeur of welke buitendeur dan ook. Je let dus eerst op de deurprestaties zoals isolatiewaarde voor temperatuur, geluid en inbraakwerendheid.
Bij een buitendeur kies je het beste voor een dikte van 54mm. Deze maat is tegenwoordig de norm en past daarom in vrijwel ieder houten kozijn. Tenslotte is het belangrijk om de deur bij een fabrikant met het GND-keurmerk te kopen. Als je op bovenstaand gelet hebt, dan kun je zorgeloos je creativiteit de vrije loop geven en de kleur(en) kiezen, het passende garnituur en eventuele glasvakken om de deur aan de stijl van je huis aan te passen.
Heb je nog vragen over het aanschaffen van een nieuwe achterdeur? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk onze veelgestelde vragen.
Gerelateerde Berichten
Hoe bepaal je de draairichting van een buitendeur?
Een nieuwe buitendeur kiezen en kopen is één ding, maar hoe bepaal je in welke richting je buitendeur moet draaien? Lees meer over het voordeel van onze digitale inmeter, waardoor jouw deur altijd perfect in het gemeten kozijn past.
Hoe worden onze houten buitendeuren gemaakt?
Aangezien onze houten buitendeuren maatwerk zijn, is de productie een complex en uitgebreid proces. In dit artikel nemen we je stap voor stap mee, zodat je een goed beeld krijgt van het creëren van jouw unieke deur.
Houten voordeuren in landelijke stijl
Houten voordeuren in landelijke stijl combineren duurzaamheid met klassieke charme; perfect voor traditionele én moderne huizen. Lees alles over deze kenmerkende stijl houten voordeuren.
Tips voor het kopen van een garagedeur
Een garagedeur kies je niet zomaar. Door de diverse uitvoeringen is de juiste garagedeur kiezen ook niet gemakkelijk. Met deze tips proberen we je te helpen bij het vinden van de meest geschikte opties voor jou.